CSE: Computational Sciences in Engineering (Master)

Studierende vorm Laptop
Bildnachweis: Birgit Fischer/TU Braunschweig

Abschluss Master of Science
Regelstudienzeit 4 Semester
Unterrichtssprache Englisch
Studienbeginn Wintersemester
Zulassung zulassungsbeschränkt (besondere Zugangsvoraussetzungen)

Computational Sciences in Engineering (CSE) is an Interdisciplinary, research oriented, international, and bilingual Master’s degree programme at the TU Braunschweig.

There are 4 directions of study within the CSE master's programme: Civil, Electrical and Mechanical Engineering and Mathematics. CSE is a combination of engineering sciences, mathematics and applied computer sciences. Students will develop mathematical models for physical processes such as occur in various branches of engineering sciences. They will solve specific problems regarding physical modelling, mathematical description as well as numerical simulation and performing and evaluating complex numerical analyses of engineering processes. Because of the international focus of CSE, our students find themselves in a multicultural environment.

Informationen zum Studiengang

Zugangsvoraussetzungen und Bewerbung

Für diesen Masterstudiengang können Sie sich bewerben, wenn Sie über einen fachlich passenden Bachelorstudiengang verfügen. Genaue Informationen, welche Voraussetzungen Sie erfüllen müssen, finden Sie in der Zulassungsordnung. Bitte lesen Sie diese vor der Bewerbung!

Um sich zu bewerben durchlaufen Sie bitte unser Bewerbungsportal.