DVPW Sektionstagung Politische Ökonomie 2020/2021

Die Tagung der DVPW Sektion Politische Ökonomie findet im nächsten Jahr an der Technischen Universität Braunschweig am Lehrstuhl für Vergleichende Regierungslehre und Politikfeldanalyse statt.

Thema der Tagung ist "The Political Economy of Environmental and Climate Policy – Pathways towards Ecologically, Socially, and Economically Sustainable Policymaking".

Colette Vogeler, die im Vorstand der Sektion Politische Ökonomie ist, organisiert die Tagung gemeinsam mit Kollegen der Universitäten Konstanz, München und Witten-Herdecke.

Neuigkeiten:

Update for the Conference

22. July 2020

We are glad to announce that we have defined a new date for our conference “The Political Economy of Environmental and Climate Policy”.

The conference will take place on March 3rd and 4th in Braunschweig. Given the uncertainties related to the COVID-19 pandemic, we are also planning a digital event as a complement to the live event.

We very much hope that you will be able to join us in March, as already announced travel and accommodation funding for active participants will still be available next year.

Please let us know until August 15th if you will be able to participate.

We are looking forward to meeting everyone in Braunschweig next year!

For any questions, please do not hesitate to contact us

Best regards

Marius Busemeyer, Laura Seelkopf, Joscha Wullweber and Colette Vogeler

Rescheduling

8. Mai 2020

Due to the remaining uncertainties regarding the Covid-19 developments, we have decided to postpone the conference “The Political Economy of Environmental and Climate Policy” to the beginning of next year. In our opinion, holding a conference with over 50 participants this autumn will be very difficult and we would really like to meet everyone in person instead of switching to a digital event. Travel and accommodation funding for active participants will still be available next year.

We regret the postponement very much and hope that all participants will be able to attend the alternative date in spring. The new date will be communicated  by late summer/beginning of autumn.

13. März 2020

Die ursprünglich für den 2. und 3. April geplante Tagung wird bedingt durch die aktuelle COVID-19 Lage und die damit einhergehenden Reisebeschränkungen vieler Universitäten auf voraussichtlich Anfang Oktober verschoben. Sobald das genaue Datum bekannt ist, informieren wir Sie hier.

12. März 2020

Hier finden Sie den geplanten Ablauf für die Konferenz.